carterventilatie verstopt

Carterventilatie verstopt

Een goed functionerend carterventilatiesysteem is onmisbaar voor de levensduur en efficiëntie van elke motor. Is de carterventilatie verstopt? Wij hebben de oplossing!

Lees verder >>
EGR-klep

Een goedwerkende EGR-klep: Noodzakelijk om schadelijke uitstoot en motorstoringen te voorkomen

De EGR-klep is een handige uitvinding die een gedeelte van de schadelijke uitlaatgassen van je auto herleidt. Samen met het roetfilter speelt de EGR-klep een belangrijke rol in het verlagen van de uitstoot van schadelijke stoffen die het milieu belasten. Toch kan de EGR-klep snel verontreinigd raken met roetdeeltjes, waardoor deze suboptimaal werkt of zelfs kan leiden tot problemen in de motor. Waar herken je een verontreinigde EGR-klep aan? En wat kun je doen om deze weer optimaal te laten werken?

Lees verder >>
E10 Boost in auto

Brandstofadditieven zin of onzin

Motorvervuiling is een probleem dat steeds vaker voorkomt. Dit komt onder andere door de strengere milieueisen, de toename van bio-bestanddelen in brandstoffen, verfijndere motortechniek, langere onderhoudsintervallen en kortere autoritten.

Lees verder >>
een-vervuilde-uitlaatklep

De oplossing voor inwendige olievervuiling

Steeds meer moderne motoren krijgen last van inwendige motorvervuiling en vastzittende zuigerveren en olieschraapveren. Als je dit niet tijdig aanpakt kan dit schadelijke gevolgen hebben voor de motor. Gelukkig heeft Rapid hier de perfecte oplossing voor.

Lees verder >>
Vervuiling vaak oorzaak compressieverschil

Vervuiling vaak oorzaak compressieverschil

Het downsizen van motoren en steeds nieuwere technieken worden toegepast om de verbrandingsgassen zoveel mogelijk terug te voeren om zo de vereiste uitlaatgas emissies te kunnen behalen. De compressie is hierin een steeds belangrijker punt geworden.

Lees verder >>
Oververhitte-auto-oververhitte-bestuurder

Oververhitte auto, oververhitte bestuurder?

In dit artikel zoomen we in op het belang van goede warmteregulatie en een goed werkend koelsysteem. Met de warme en zelfs hete dagen die we tegenwoordig regelmatig hebben, is het van belang dat klanten dit goed hebben geregeld. Is dit niet het geval, dan gaat er doorgaans meer kapot dan u lief is en uiteraard meestal op de momenten dat het net niet uitkomt.

Lees verder >>

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen