Conserveren: de gevolgen van lang stilstaan

Fogging Oil FI

Nu de zomerperiode voorbij is, worden veel voertuigen in de garage gezet om volgend jaar weer te gebruiken. Inmiddels zijn veel garagebedrijven zich ervan bewust dat het brandstofsysteem behandeld moet worden tijdens het stilzetten voor periodes langer dan 3 maanden.

E10 Boost in auto

E10 Boost

Bacteriekiller in auto

Bacteriekiller

Problemen en onze oplossingen

Bacterie- en schimmelvorming in de brandstoftank en -systeem

Zeker nu E10 brandstof de standaard is, is dit een veelvoorkomend probleem bij voertuigen die langere tijd stilstaan. De bio-ethanol in de E10-brandstof zorgt voor bacteriën en schimmels in de brandstoftank en het brandstofsysteem. Met de speciaal ontwikkelde Rapid Specialty Bacteriekiller voorkom je bacterie- en schimmelgroei in de brandstoftanks en wordt eventuele aanwezige bacterie- en schimmelgroei oplost.

Krachtverlies door veroudering van de brandstof

E10 brandstof verliest nog sneller kracht doordat bestanddelen uittreden. Zeker bij voertuigen die langere periodes stilstaan kunnen deze problemen ontstaan. Het brandstofadditief Rapid Petrol System Cleaner voorkomt snelle veroudering van de brandstof en neutraliseert schadelijke zuren. Daarom is het belangrijk om dit iedere onderhoudsbeurt te gebruiken en zeker toe te voegen als het voertuig voor langere tijd wordt weggezet.

Voorkom aantasting van metalen en kunststof onderdelen

Wordt het voertuig weggezet met E10 brandstof? Dan adviseren wij om ook altijd de E10 Boost toe te voegen. De E10 Boost voorkomt een zuur milieu en beschermt metalen en kunststof motoronderdelen, pakkingen en afdichtingen tegen het agressieve bio-ethanol. In combinatie met de Rapid Specialty Bacteriekiller worden ook bacterie- en schimmelvorming voorkomen.

Wat ook vaak vergeten wordt, is dat er op de klepstelen en cilinderwanden een oxidatieproces ontstaat. Dit kan bij het opstarten van de motor weer voor problemen zorgen. Rapid Specialty heeft de Fogging Oil ontwikkeld om dit te voorkomen. Deze olie beschermt de inwendige motoronderdelen tegen roest en corrosie tijdens lange periodes van inactiviteit.

Meer weten over het conserveren van uw voertuig? Vraag ernaar bij uw adviseur.

Fogging Oil

Vragen? Kom in contact!

Vul het onderstaande formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen