Versnellingsbak spoelen met Rapid Engine Cleaner 

Versnellingsbak spoelen met Rapid Engine Cleaner

Veel automonteurs ondervinden dat het simpelweg vervangen van de transmissievloeistof vaak niet volstaat. Zonder een grondige inwendige reiniging blijven er verontreinigingen achter die op termijn dezelfde problemen kunnen veroorzaken. In deze blog leggen we daarom het belang uit van het spoelen van de versnellingsbak met Rapid Engine Cleaner.

Problemen met de versnellingsbak

Een veelvoorkomend probleem in de versnellingsbak is de ophoping van oude en vervuilde transmissievloeistof. Na verloop van tijd verliest deze vloeistof zijn viscositeit en reinigende eigenschappen, wat kan leiden tot een verslechterde werking van de versnellingsbak. Ook kunnen de synchromesh ringen binnen de transmissie vast komen te zitten door vervuiling en de vorming van vernis. De ophoping van vuil en metaalslijpsel kan voor schakel problemen zorgen.

Tijdens het schakelen van de ene naar de andere versnelling kan de autobestuurder weerstand onder vinden; het schakelen van de bak gaat niet soepel. Daarnaast kan de auto ook uit de versnelling springen omdat deze niet juist is gesyngroniseerd is.

Waarom spoelen beter is dan alleen aftappen en bijvullen

Het verschil tussen het spoelen van een versnellingsbak en het simpelweg aftappen en bijvullen van de transmissievloeistof is aanzienlijk, met name wat betreft de impact op de prestaties en levensduur van de transmissie. Bij alleen aftappen en bijvullen wordt doorgaans slechts een deel van de oude transmissievloeistof verwijderd. Veel van de oude vloeistof en de daarin opgebouwde verontreinigingen blijven achter in de transmissie. Spoelen daarentegen zorgt voor een complete vervanging van de oude vloeistof door de gehele transmissie heen. Hierdoor worden niet alleen verontreinigingen verwijderd, maar ook afzettingen en sludge die zich over tijd hebben gevormd. Deze complete verversing herstelt de originele viscositeit en smeereigenschappen van de transmissievloeistof, wat essentieel is voor het soepel en correct functioneren van de versnellingsbak.

Het spoelen van de versnellingsbak met Rapid Engine Cleaner

Transmissies verzamelen dus over tijd verontreinigingen die de werking kunnen hinderen. Alleen spoelen met nieuwe olie kan deze verontreinigingen niet volledig verwijderen, vooral als ze zijn vastgekoekt of diep in het systeem zitten. Rapid Engine Cleaner werkt als een krachtig reinigingsmiddel dat deze hardnekkige afzettingen oplost, wat resulteert in een grondigere reiniging.
EngineCleaner_Flacon_Drukwerk-600x600-1.png

De krachtige reinigende eigenschappen van de Rapid Engine Cleaner helpen om vastzittende vuildeeltjes en sludge in de transmissie los te maken. Zodra de Rapid Engine Cleaner de tijd heeft gehad om in te werken, wordt het volledige systeem afgetapt terwijl de oude olie, samen met de losgemaakte verontreinigingen, uit het systeem wordt verwijderd. Dit spoelproces zorgt ervoor dat alle interne componenten van de versnellingsbak grondig gereinigd worden.

Door het gebruik van de Rapid Engine Cleaner wordt niet alleen de levensduur van de transmissievloeistof verlengd, maar ook de algemene prestaties van versnellingsbak verbeterd. De transmissie functioneert efficiënter, met soepelere schakelacties en verhoogde betrouwbaarheid. Dit preventieve onderhoud is bijzonder belangrijk voor het behouden van een optimale werking van de versnellingsbak en het voorkomen van kostbare toekomstige reparaties.

Voordelen van spoelen met Rapid Engine Cleaner:

  • Grondige reiniging van het hele systeem: De gehele versnellingsbak wordt gereinigd.
  • Verbeterde transmissieprestaties: Schonere transmissiecomponenten functioneren efficiënter, wat zorgt voor soepeler en nauwkeuriger schakelen.
  • Langere levensduur van de transmissie: Door het verwijderen van schadelijke afzettingen en het herstellen van de vloeistofkwaliteit wordt slijtage verminderd.
  • Verhoogde betrouwbaarheid: Een schoon systeem heeft minder kans op mechanische storingen.
  • Efficiënt brandstofverbruik: Een efficiënt werkende automaatbak draagt bij aan een algeheel beter brandstofverbruik van het voertuig.

Laatste nieuws

Vragen? Kom in contact!

Vul het onderstaande formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen