Lakafzettingen: de oorzaak en de oplossing leest u hier!

Lakafzetting-klep

Lakafzettingen op klepstelen en cilinderwanden

Laten we direct met de deur in huis vallen. Problemen als onregelmatig lopen van de motor, onjuiste samenstellingen van mengsels, misfires op diverse cilinders en problemen met nokkenasverstellers, we komen ze steeds vaker tegen. Maar wat is de oorzaak hiervan? Waarom komen we ze steeds vaker tegen? En wat is de oplossing? We leggen het hier uit.

Het ontstaan van lakafzettingen op klepstelen en cilinderwanden

We benoemen het belang van hoogwaardige motorolie en het regelmatig verversen hiervan vaak. Een probleem dat kan optreden door slechte kwaliteit motorolie, en wat ook steeds vaker voorkomt, is lakafzettingen op de klepstelen en cilinderwanden.

Ook ongunstige bedrijfsomstandigheden zoals korte ritjes, de kwaliteit van brandstof en lange onderhoudsintervallen, zijn veroorzakers van lakafzettingen.

Maar hoe kan het dat deze oorzaken de reden zijn waarom lakafzetting steeds vaker voorkomt?

Lakafzetting komt steeds vaker voor

Bestanddelen die worden gebruikt in de motorolie en brandstof treden uit en zetten zich af op de onderdelen. De temperatuur en kwaliteit van de olie zijn van groot belang bij het voorkomen van deze afzettingen. Omdat autofabrikanten allerlei trucjes moeten uithalen om aan de emissie-eisen te voldoen, kan er niet altijd aan de optimale situatie worden voldaan. Hierdoor neemt de kans toe dat afzettingen ontstaan op de klepstelen en cilinderwanden. En deze lakafzettingen veroorzaken de problemen als onregelmatig lopen van de motor en misfires op diverse cilinders.

De oplossing en preventie van lakafzettingen

Doormiddel van endoscopisch onderzoek kunnen we erachter komen of de problemen die de auto-eigenaar ervaart, door lakafzettingen veroorzaakt worden. Als dat zo blijkt te zijn, is het belangrijk om de motor inwendig te reinigen met de Engine Cleaner en de Engine Oil Cleaning Boost.

Om lakafzetting en de problemen daarvan te voorkomen, is het belangrijk om de motor bij iedere onderhoudsbeurt inwendig te reinigen met de eerdergenoemde additieven.

Wilt u meer weten over lakafzettingen en de oplossing? Neem dan contact op met een van adviseurs van Rapid Specialty.

Vragen? Kom in contact!

Vul het onderstaande formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen