De Engine Cleaner: een blinkende motor!

De Engine Cleaner

Een auto wordt door gebruik in de loop van de tijd goed vies! Modder, strooizout, vogelpoep, vliegjes. Viezigheid aan de buitenkant van de auto kan zorgen voor schade aan de lak en op den duur zelfs voor roest. Daarom weten we allemaal dat het regelmatig wassen van de auto van groot belang is! Voor een lange levensduur van de auto en voor de veiligheid van de bestuurder. Maar niet alleen zichtbaar vuil moet regelmatig verwijderd worden, ook het onzichtbare vuil kan op termijn voor schade zorgen. Wat voor vuil bedoelen we? Vuil in het inwendige van de motor! Je ziet het niet, maar het is er wel.

Waaraan herken je inwendige motorvervuiling?

Inwendige motorvervuiling is het gevolg van een onvolledige verbranding van brandstof in combinatie met uitlaatgassen die hergebruikt worden. Uitlaatgassen worden hergebruikt om de uitstoot van schadelijke gassen te reduceren. Hiervoor worden er katalysatoren en roetfilters aangebracht in de motor.
Via het uitlaatgasrecirculatiesysteem komen uitlaatgassen terug in de motor. Deze hergebruikte uitlaatgassen zorgen voor extra vervuiling op de kleppen in de motor. Deze kleppen moeten juist schoon zijn om optimaal te presteren en zo min mogelijk brandstof te verbruiken.

Als een auto langere tijd rijdt met inwendige motorvervuiling en als onderhoudsbeurten niet op tijd worden uitgevoerd, ontstaat er vervuiling in het smeersysteem van de motor. Olie koekt aan en de motor krijgt daardoor meer problemen. Als er veel korte stukjes worden gereden, ontstaat er condensvorming en dit heeft nadelige gevolgen voor de kwaliteit van de olie.

De Engine Cleaner

De Engine Cleaner van Rapid Specialty is hét reinigende olie-additief om motoren inwendig te reinigen! De Engine Cleaner reinigt de motor niet alleen inwendig, maar smeert deze ook en verwijdert sludge en ingedikte olie uit het totale smeersysteem. Door het gebruik van de Engine Cleaner:

• wordt olieverbruik gereduceerd;
• worden blow-by gassen verminderd;
• worden brandstofverbruik en motorvermogen geoptimaliseerd;
• wordt de compressie-einddruk en de cilindervulling gestabiliseerd.

De Rapid Specialty Engine Cleaner is geschikt voor benzine- en dieselmotoren, maar ook voor de reiniging van versnellingsbakken, automatische transmissies en stuurbekrachtiging.

Waarom de Engine Cleaner?

Als er alleen nieuwe olie aan de motor wordt toegevoegd, blijft de vervuiling achter in de motor. Die vuilresten komen terecht in de nieuwe olie, waardoor de nieuwe olie nooit optimaal kan werken. Daarnaast worden eventuele motorproblemen die door vervuiling worden veroorzaakt, niet verholpen.

Om bij het verversen van de olie te voorkomen dat er vuilresten achterblijven, is het belangrijk om het inwendige van de motor te reinigen voordat de nieuwe olie wordt toegevoegd.

Hoe wordt de Engine Cleaner gebruikt?

Door het toepassen van de gebruiksaanwijzing die Rapid Specialty adviseert, reinig je de motor inwendig. Raadpleeg hiervoor altijd uw specialist. Tap vervolgens de oude motorolie af en vervang het oliefilter. Hierna kan de nieuwe motorolie toegevoegd worden aan de motor.

Voeg bij het verversen van de motorolie de Engine Oil Cleaning Boost toe. Deze Cleaning Boost is een reinigend additief dat het smeersysteem voor langere tijd schoonhoudt door middel van een extra additievenpakket.
Het additief verwijderd lakafzettingen op de klepstelen en vermindert de vorming van sludge in de motorolie.

Start na het toevoegen van de nieuwe motorolie en de Cleaning Boost de motor om de olie op peil te brengen.

Nieuwe olie toevoegen aan een schone motor zorgt ervoor dat het additievenpakket weer een flink aantal kilometers mee kan. Check voor de juiste onderhoudsinterval voor jouw auto altijd de specifieke voorschriften van de fabrikant.

Veelgestelde vragen

Inwendige motorvervuiling ontstaat doorgaans door een ophoping van verbrandingsresten, zoals koolstofafzettingen en sludge, in de motor. Dit gebeurt door onvolledige verbranding van brandstof, lekkages van olie en deeltjes die zich ophopen in de luchtinlaat.

Teken van inwendige motorvervuiling zijn onder andere verminderde motorprestaties, slechte brandstofefficiëntie, abnormale uitlaatgassen (zoals zwarte rook), onregelmatig stationair draaien, verhoogd olieverbruik en abnormale geluiden of trillingen. Het herkennen van deze symptomen kan duiden op de noodzaak van onderhoud en reiniging van de motor om verdere schade te voorkomen.

Inwendige motorvervuiling kan leiden tot diverse problemen, zoals verminderde brandstofefficiëntie, verlies van motorvermogen, overmatige slijtage van onderdelen, hogere onderhoudskosten en zelfs ernstige motorschade als het onbehandeld blijft. Het kan ook de uitstoot van schadelijke stoffen verhogen, wat nadelig is voor het milieu en mogelijk kan leiden tot het niet voldoen aan emissienormen. Tijdig onderhoud is essentieel om deze gevolgen te voorkomen.

Ja, brandstofadditieven zoals de Rapid Engine Cleaner, zijn veilig voor motoren wanneer ze volgens de aanbevolen dosering worden gebruikt. Ze zijn ontworpen om de brandstofkwaliteit te verbeteren en inwendige motorvervuiling te verminderen. Het is echter belangrijk om de gebruiksinstructies van het specifieke additief te volgen en niet te overdoseren.

Laatste nieuws

Vragen? Kom in contact!

Vul het onderstaande formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen