Oververhitte auto, oververhitte bestuurder?

Oververhitte-auto-oververhitte-bestuurder

Frisheid in de auto, heeft naast een goede en schone airconditioning alles te maken met een goed werkend koelsysteem.

Een auto werkt eigenlijk net als een lichaam, dat heeft onderhoud nodig. Dus zorgt u er goed voor, dan gaat het lang mee. Zorgt u er niet goed voor, dan kunnen er complicaties ontstaan en dit gaat de duurzaamheid tegen. Zowel in de zorg- als in de autobranche is dit dan ook al gauw een duur grapje.

In dit artikel zoomen we in op het belang van goede warmteregulatie en een goed werkend koelsysteem. Met de warme en zelfs hete dagen die we tegenwoordig regelmatig hebben, is het van belang dat klanten dit goed hebben geregeld. Is dit niet het geval, dan gaat er doorgaans meer kapot dan u lief is en uiteraard meestal op de momenten dat het net niet uitkomt.

Wat gebeurt er wanneer het koelsysteem niet goed wordt onderhouden?
Het niet (op tijd) koelen van de verbrandingsmotor kan tot grote complicaties leiden. Dit kan een relatief klein ongemak zijn, bijvoorbeeld wanneer de verwarming niet meer aan wil, al is dit in de zomerperiode doorgaans niet een groot probleem. Vervelender wordt het wanneer u midden in de zomer met een oververhitte motor komt te zitten. Of erger, wanneer de motor volledig stuk gaat.

Hoe kan het koelsysteem goed worden onderhouden?
Doordat in de verbrandingsmotor veel warmte vrijkomt, is het van belang deze goed en tijdig te koelen. Om dit te realiseren, is het van belang dat het koelsysteem goed functioneert en dit vrij is van corrosie en ketelsteen. Zo is de geleiding beter en wordt warmte goed afgevoerd. U wilt daarnaast zeker weten dat er voldoende koelvloeistof in het expansievat zit. Bovendien is het verstandig deze koelvloeistof geregeld te verversen. Controleert u dit al periodiek bij uw klanten?

Wat voor praktische aanvulling kunt u uw klanten bieden?
Wilt u preventief te werk gaan of mochten er onverhoopt problemen ontstaan, dan bieden de Rapid Cooling System Super Cleaner of Rapid Cooling System Degreaser een oplossing. Deze concentraten reinigen grondig en versoepelen de werking van de onderdelen in het koelsysteem. Beide hebben een eigen functie:

De Rapid Cooling System Super Cleaner  heeft als kracht dat het ketelsteen en corrosie in het koelsysteem afbreekt en zo voor een betere geleiding zorgt. De Rapid Cooling System Degreaser emulgeert allerlei olieachtige afzettingen in het koelsysteem, waardoor het koelsysteem weer vrij is van deze substanties, wat ook weer de geleiding bevordert. Olieachtige afzettingen kunnen diverse oorzaken hebben, denk aan lekkage van de warmtewisselaar, een lekke koppakking of cavitatie van cilinderbussen. Neem deze dan ook altijd mee in de controle.

Klik hier voor meer informatie over al onze producten voor het koelsysteem in onze webshop.

Toch graag persoonlijk advies? Neem contact op met uw adviseur.

Laatste nieuws

Vragen? Kom in contact!

Vul het onderstaande formulier in en we zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen